Αρχική Blog Τα 6 καλύτερα πάρκα για παιδιά στην Αθήνα

Τα 6 καλύτερα πάρκα για παιδιά στην Αθήνα

Τα 6 καλύτερα πάρκα για παιδιά στην Αθήνα

Τα 6 καλύτερα πάρκα για παιδιά στην Αθήνα

1) Βιωματικό πάρκο «Μια φορά κι έναν καιρό» - Αυλώνας Αττικής

Σε λιγότερο από μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται το βιωματικό πάρκο “Μια φορά κι έναν καιρό”. Εκεί, οι επισκέπτες μπορούν να γυρίσουν πίσω στο χρόνο και να απολαύσουν μια εμπειρία ζωής σε ένα παραδοσιακό χωριό με ζώα, μύλους, μποστάνια και πολλά άλλα!

Τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν μαθαίνοντας για τη φύση, ενώ παράλληλα εξερευνούν οικολογικές πρακτικές - από συστήματα κομποστοποίησης μέχρι υποδομές ανακύκλωσης. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μερικά ζώα που διαθέτει η φάρμα όπως: Ταύρους, πόνυ, κουνέλια, κότες, κατσίκες, πρόβατα και παγώνια.

Οι δραστηριότητες δε σταματούν εκεί. Εντός του πάρκου υπάρχουν αξιόλογες αθλητικές εγκαταστάσεις όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν από ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, μέχρι να μάθουν τοξοβολία. Για εκείνους που προτιμούν την παιδική χαρά, θα βρουν τραμπολίνο, τσουλήθρες και ό,τι τραβάει η όρεξή τους για ατέλειωτο κέφι. Και επειδή, νηστικό αρκούδι δε χορεύει, στο “Μια φορά κι έναν καιρό” υπάρχει αναψυκτήριο και BBQ! 

Ένα ιδανικό πάρκο για όλη την οικογένεια που θέλει να ζήσει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, νοσταλγίας και ατέλειωτου παιχνιδιού!

Website: https://miaforakienankairo.com

 

2) Πάρκο “Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου” - Δήμος Παπάγου

Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα πάρκα - πρότυπα στην Αθήνα. Πέρυσι μάλιστα, κέρδισε επάξια χρυσό βραβείο στα Best City Awards 2022 εξαιτίας της καινοτομίας και της ποιότητάς του. 

Μόνο τυχαία δεν είναι η βράβευση αυτή, καθώς η παιδική χαρά του διαθέτει παιχνίδια κατάλληλα για παιδιά βρεφικής έως και εφηβικής ηλικίας, ενώ το παιχνίδι είναι ίσο για όλους. Παιδιά ΑΜΕΑ μπορούν να απολαύσουν εξίσου τη χαρά του παιχνιδιού χάρη στις ειδικές κατασκευές που υπάρχουν ώστε να έχουν πρόσβαση.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατασκευάστηκε με γνώμονα τη βιωσιμότητα - λαμβάνοντας υπόψη τη φύση και χρησιμοποιώντας υλικά από ανακυκλωμένα προϊόντα, όπου αυτό είναι δυνατόν! Το Πάρκο “Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου” είναι πραγματικά το στολίδι της περιοχής και αξίζει να το επισκεφθείτε οικογενειακώς!

 

3) Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Καλλιθέα

Ο χώρος δε χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Από τότε που δημιουργήθηκε το ΚΠΙΣΝ, έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλους τους Αθηναίους (και μη) που επισκέπτονται αυτή την όαση πρασίνου και πολιτισμού. Η σπάνια ομορφιά και αισθητική υπάρχει και στις παιδικές χαρές και τα πάρκα του. 

Πάρτε τα παιδιά σας και ετοιμαστείτε  για ώρες διασκέδασης στις παιδικές χαρές του ΚΠΙΣΝ! Ο χώρος έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, ενώ τα παιδάκια σας εξερευνούν τις εγκαταστάσεις. Τα παιχνίδια είναι κατασκευασμένα από ξύλο υψηλής ποιότητας, για παιχνίδι χωρίς κινδύνους. Επιπλέον, αντίθετα από τις γνωστές παιδικές χαρές που τις περικλύουν ψυχρά κάγκελα, στις παιδικές χαρές του Ιδρύματος θα βρείτε θάμνους να θέτουν τα όρια του παιχνιδιού.

Και αν η ημέρα είναι πολύ ζεστή, μην ανησυχείτε! Τα παιδιά σας θα δροσιστούν στους εντυπωσιακούς πίδακες νερού που υπάρχουν παραδίπλα.

Website:https://www.snfcc.org

 

4) Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”- Ίλιον

Αν ψάχνετε ένα υπέροχο χώρο πρασίνου για να εξερευνήσετε και να διασκεδάσετε με την οικογένεια, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης" στο Ίλιον! Αυτή η όαση 1200 στρεμμάτων φιλοξενεί 6 τεχνητές λίμνες που συνδέονται μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα μαγευτικό κανάλι.

Μπορείτε να κάνετε τις βόλτες σας ανάμεσα σε διάφορα είδη δέντρων αλλά και να κάνετε αν το επιθυμείτε, το πικ-νικ σας, περιτριγυρισμένοι από ένα όμορφο τοπίο. Και παρόλο που μπορεί να είναι πολυσύχναστο, η τεράστια έκτασή του, εξασφαλίζει την άνεσή σας. Επίσης, το πάρκο διαθέτει και αναψυκτήριο για να πιείτε με την ησυχία σας ένα καφέ ενώ τα παιδιά σας θα απολαμβάνουν το παιχνίδι τους.

Website:https://parkotritsis.gr

 

5) The Ellinikon Experience Park - Ελληνικό

Το πιο σύγχρονο και συναρπαστικό πάρκο για τους μικρούς μας φίλους υπάρχει στο Ellinikon Experience Park. Σε μία έκταση 5.700 τ.μ. μέσα στη φύση, η παιδική χαρά διαθέτει 35 ξύλινα παιχνίδια και κατασκευές που ενισχύουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Τα παιδιά μπορούν να σκαρφαλώσουν σε πολύχρωμους λόφους, να κάνουν τσουλήθρα, να μπουν σε τούνελ ακόμη και να “απογειωθούν” με το δικό τους αεροπλάνο χάρη στα διαδραστικά παιχνίδια που υπάρχουν κατά μήκος του παιδικού δάσους.

Και επειδή το παιχνίδι αξίζει και πρέπει να είναι για όλους, όλες οι εγκαταστάσεις του Ellinikon Experience Park, έχουν δημιουργηθεί ώστε να είναι προσιτές και προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ.

Επισκεφθείτε το πάρκο και μοιραστείτε μαζί τους μαγικές στιγμές χαράς!

Website:https://experiencepark.theellinikon.com.gr

 

6) Άλσος Βεΐκου - Γαλάτσι

Το πάρκο Βεΐκου στο Γαλάτσι είναι μια εκπληκτική όαση φυσικής ομορφιάς και περιπέτειας, έκτασης 256 στρεμμάτων! Το Άλσος σας προσκαλεί να το εξερευνήσετε με τα παιδιά σας, απολαμβάνοντας παράλληλα το καταπράσινο τοπίο. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν σε ένα από τα γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, τένις που υπάρχουν. Αν πάλι προτιμούν το υγρό στοιχείο, τότε εφοδιάστε τα με μαγιό καθώς το πάρκο έχει και εσωτερική πισίνα αν θέλουν να κάνουν κολύμβηση.

Επίσης, αν έχει καλή ημέρα μπορείτε να πάτε με τα ποδήλατά σας και να κάνετε ποδηλατάδα στους αντίστοιχους χώρους. Και αν προκύψει κάποιο μικροατύχημα, μπορείτε να επισκεφθείτε το Δημοτικό Ιατρείο που είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες.

Αν επισκεφθείτε το πάρκο το καλοκαίρι έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε κάποια παιδική ταινία με τα μικρά σας αγγελούδια στο θερινό σινεμά, δωρεάν!