Αρχική Blog 5 Τοπ Επιλογές για να Πάτε Διακοπές με τα Παιδιά σας στην Ευρώπη

5 Τοπ Επιλογές για να Πάτε Διακοπές με τα Παιδιά σας στην Ευρώπη

5 Τοπ Επιλογές για να Πάτε Διακοπές με τα Παιδιά σας στην Ευρώπη

Φωτεινά λαμπάκια, στολισμένα δέντρα, γιορτινή διακόσμηση και μελομακάρονα, σημαίνουν μόνο ένα πράγμα. Χριστούγεννα! Έφτασε πάλι λοιπόν η εποχή που η διάθεση ανεβαίνει, το γιορτινό κλίμα και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια ηχούν παντού. Οι γειτονιές φωτίζονται από χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπάκια κι όλα μοιάζουν πιο αισιόδοξα.

Και τι καλύτερο για να απολαύσετε τη χαρά και το πνεύμα των Χριστουγέννων στο έπακρον, πέρα από τις μοναδικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, οι οποίες κάθε χρόνο φροντίζουν να εντυπωσιάζουν το πλήθος με τους μεγαλοπρεπείς στολισμούς τους σε μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατά τους. Η Ευρώπη μπαίνει από νωρίς σε ρυθμούς Χριστουγέννων, γεμίζοντας τις πόλεις της με τρενάκια, λούνα πάρκ και χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις, ιδανικές για να περάσετε τα καλύτερα Χριστούγεννα με τα παιδιά σας! Ας ανακαλύψουμε ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας ότι τα παιδιά σας θα έχουν τα καλύτερα Χριστούγεννα έως τώρα!

Απολαύστε τις χειμερινές σας διακοπές και προστατεύστε τα παιδάκια σας από το κρύο με τα πιο στυλάτα και ζεστά παιδικά ρουχαλάκια!

Disneyland - Παρίσι, Γαλλία 

Η μαγεία συμπυκνώνεται στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και συγκεκριμένα στη Disneyland του Παρισιού. Η μαγική ατμόσφαιρα θα σας συνεπάρει και οι διάσπαρτοι χαρακτήρες από τα πιο αγαπημένα κινούμενα σχέδια και ταινίες, θα εντυπωσιάσουν τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά μπορούν να συναντήσουν τον αγαπημένο τους σούπερ-ήρωα ή την αγαπημένη τους πριγκίπισσα, να βγάλουν φωτογραφίες, να απολαύσουν μαλλί της γριάς και λαχταριστά ζελεδάκια στους πάγκους της Disneyland, χωρίς σταματημό. Φυσικά, μείνετε για να απολαύσετε τις ζωντανές παραστάσεις στις διαδρομές του πάρκου, το φαντασμαγορικό σόου με τα πυροτεχνήματα στο κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης και την παρέλαση των αγαπημένων σας χαρακτήρων της Disney!

Πράγα, Τσεχία 

Η Πράγα, είναι μια πραγματικά παραμυθένια πόλη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και φημίζεται για τις υπέροχες χριστουγεννιάτικες αγορές της, όπου μπορείτε να βρείτε χειροποίητα δώρα, τοπικά χειροτεχνήματα και παραδοσιακά εδέσματα. Η πιο γνωστή είναι εκείνη στην πλατεία της Παλαιάς Πόλης, στους πρόποδες της εκκλησίας της Παναγίας. Tα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα ξύλινα περίπτερα, το καθένα από τα οποία κρύβει μια ξεχωριστή έκπληξη, να διαλέξουν τα αγαπημένα τους δώρα, όπως και να διασκεδάσουν στο πλήθος παιδικών χαρών που διαθέτει. Φυσικά πρέπει να επισκεφθείτε το κάστρο της Πράγας, το χριστουγεννιάτικο μουσείο και τα χιονοδρομικά κέντρα και παγοδρόμια στην πλατεία Ovocný trh, όπου τα παιδιά σας θα απολαύσουν άπειρες ώρες παιχνιδιού στο χιόνι. Ακόμα, θα βρείτε τους εαυτούς σας άκρως εντυπωσιασμένους με την πολυδιάστατη αρχιτεκτονική της πόλης και τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς που τη συνοδεύουν.

Ροβανιέμι, Φινλανδία 

Η επίσημη πατρίδα του Άγιου Βασίλη, στη μακρινή Λαπωνία, που σίγουρα θα ξετρελάνει τα μικρά σας, δεν μπορεί να λείπει από μια τέτοια λίστα. Αν και το κρύο του Βορρά θερίζει, ο θρύλος των Χριστουγέννων ενσαρκώνεται στο χωριό του Αη Βασίλη και θερμαίνει τις καρδούλες των παιδιών που ανυπομονούν να τον γνωρίσουν και να του ζητήσουν το φετινό τους δώρο. Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με την κυρία Claus και να κάνουν μάθημα στο Σχολείο των Ξωτικών. Μείνετε ακόμα στα ξακουστά ξενοδοχεία φτιαγμένα από πάγο, κάνετε βόλτες με χάσκι και απολαύστε τα άφθονα υδρομασάζ. Κάνετε παράλληλα πλήθος από χειμερινές δραστηριότητες και διασκεδάστε, παίζοντας χιονοπόλεμο, κάνοντας snowboarding και σκι. Αν είστε τυχεροί, θα απολαύσετε τα απόλυτα Χριστούγεννα κάτω από τα φώτα του μαγευτικού Βόρειου Σέλας, μια μοναδική εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσετε!

Μπριζ, Βέλγιο 

Η μεσαιωνική πόλη του Βελγίου, σίγουρα θα σας καταπλήξει. Το εορταστικό φεστιβάλ “Winter Glow” που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, περιλαμβάνει την καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά, όπου τα μικρά σας θα απολαύσουν την θρυλική βέλγικη σοκολάτα, ζεστές βάφλες και φυσικά, τα ξεχωριστά γλυπτά του φεστιβάλ γλυπτικής πάγου, που διοργανώνεται κάθε Δεκέμβρη. Πατινάζ, λούνα παρκ και πάγκοι με ξύλινα χειροποίητα δώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης Grote Markt, θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των μικρών σας και ταυτοχρόνως, θα αποτελέσουν τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές για τους μεγαλύτερους. Η παρέλαση του χιονιού είναι ένα μόνιμο αξιοθέατο, παρέα με τα μαγευτικά κανάλια που αντανακλούν το φως των Χριστουγέννων, κυριολεκτικά!

Κοπεγχάγη, Δανία 

Το φημιστό Tivoli, ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά πάρκα ψυχαγωγίας στον κόσμο, το οποίο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων μετατρέπεται σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Τροχόσπιτα, ατραξιόν, ζωντανή μουσική και φυσικά, τα φώτα και η γιορτινή διακόσμηση, δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τη χριστουγεννιάτικη αγορά, που θα σας καταπλήξει. Οι πάγκοι και οι μυρωδιές της παραδοσιακής κουζίνας, θα σας τραβήξουν, ενώ πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσετε στα χέρια σας τις παραδοσιακές χειροποίητες κούκλες από πορσελάνη, που θα ξετρελάνουν τα μικρά κοριτσάκια. 

Θυμηθείτε να λάβετε υπόψη τον καιρό και την χαμηλή θερμοκρασία και να προετοιμάσετε κατάλληλα το παιδάκι σας για το κρύο, με σκουφάκια, γαντάκια και το αγαπημένο του μπουφάν! Ανακαλύψτε όλη τη χειμερινή κολεξιόν μας, για να κρατήσετε το παιδί σας ζεστό καθ’ όλη την εξερεύνηση!

 

Η πιο μαγική εποχή του χρόνου, είναι τουλάχιστον απαραίτητο να συνοδεύεται και από τις πιο μαγικές διακοπές! Και τίποτα δεν μπορεί να φτιάξει καλύτερα  αυτήν την μαγεία, από ένα ταξίδι με τα παιδιά σας σε έναν εκπληκτικό χριστουγεννιάτικο προορισμό στην Ευρώπη. Παρίσι, Πράγα, Φινλανδία, Μπριζ και Κοπεγχάγη, συνιστούν μόνο μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές για να ζήσετε τα απόλυτα Χριστούγεννα και να προσφέρετε στο παιδί σας μια ξεχωριστή εμπειρία που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστη. Διαλέξτε την αγαπημένη σας πρωτεύουσα, φτιάξτε βαλίτσα με τα χειμερινά ρουχαλάκια της Cooclub και…Καλά Χριστούγεννα!